Verkeer Groningen loopt vast op zondagmiddag

Navigatiesystemen melden een vertraging van een half uur, voor automobilisten die langs de binnenstad van Groningen proberen te rijden. Afbeeldingen: Google Maps

Het verkeer in Groningen heeft vandaag te maken met ongewone zondagsdrukte. Rond het Hoofdstation aan de zuidkant van de binnenstad staan auto’s en bussen geruime tijd stil.

De drukte begon aan het begin van de middag en duurt inmiddels al een paar uur voort. Navigatiesystemen melden een half uur rijtijd tussen Julianaplein en Herebrug. Dat is een afstand van 1,5 kilometer.

Ook verderop -de routes vanaf het Hoendiep, de Hereweg en richting Sontweg (Ikea)- is het erg druk. Op allerlei plekken in de buurt van het station springen treinreizigers uit auto’s in de hoop hun trein te halen. Dat mislukt in veel gevallen. Ook busreizigers missen massaal de overstap op hun trein. Weggebruikers die op werkdagen langs hoofdwegen omrijden en nu denken wel even binnendoor te kunnen, komen bedrogen uit.

Drukte op zondag valt vaak mee, maar nu niet

Weggebruikers zijn verrast omdat de verkeersdrukte op zondagen in de vakantie doorgaans meevalt. Deze zondag is het erg druk met winkelend publiek in de binnenstad, nu voor veel mensen de vakantie (bijna) is afgelopen. Voor vakantiegangers in het Noorden is de stad juist een mooi uitstapje op een bewolkte dag. Shoppen krijgt kennelijk de voorkeur boven een bezoekje aan het water of de bossen.

Verkeer van zuidelijke ringweg naar Stationsweg

De drukte in de stad heeft alles te maken met de gedeeltelijke afsluiting van de zuidelijke ringweg bij Groningen. Wegenbouwers zijn daar begonnen met het maken van een bouwput. Die afsluiting duurt nog een week. De komende jaren wordt de weg gedeeltelijk verdiept aangelegd, zo is de bedoeling. Volgens de bouwers en Groningen Bereikbaar leiden de werkzaamheden niet tot ongewone hinder op de snelwegen rond Groningen. Bij incidenten -autopech en ongelukken- zijn de files wel meteen extra lang.


Nieuws

Meest gelezen

menu