De gratis perenbomen in Groningen zijn al op: wachtenden in de rij druipen teleurgesteld af

De gratis perenbomen in Groningen zijn alweer op. Rond 14.30 uur dropen de laatste wachtenden in de rij teleurgesteld af.

Door de uitdeelactie ontstond zaterdag een flinke file rond de rotonde van het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan. Aan de Tarralaan werden 4.000 perenbomen weggegeven. De actie zou tot het einde van de middag duren, maar de bomen waren al veel eerder vergeven.

Op verschillende plekken in het land leidde de uitdeelactie al tot verkeerschaos. Zaterdagochtend stonden belangstellenden uren in de rij in Heerenveen, later op de dag was het dus raak in Groningen.

Door de massale opkomst waren er niet genoeg boompjes voor alle belangstellenden. Er zouden zo'n 4.000 mensen in de rij hebben gestaan, terwijl aanvankelijk een maximaal aantal van 50 boompjes per persoon zouden worden uitgedeeld. Dat aantal werd teruggeschroefd tot 5 per persoon.

De organisatie riep mensen rond half twee op om niet meer naar Groningen te komen voor de perenbomen. Het was simpelweg te druk. ,,Voor de mensen die er nu staan zijn al niet genoeg bomen. Dus als je nu nog hierheen moet komen, heeft dat totaal geen zin'', aldus de organisatie.

Brandstapel

Komend plantseizoen moeten er minimaal een miljoen bomen worden geplant in Nederland. Dat is het doel van de actie ‘Meer Bomen Nu’, omdat bomen een wapen zijn in de strijd tegen global warming en droogte.

De afgelopen periode kreeg de organisatie 150.000 perenbomen aangeboden die door corona niet zijn verkocht en anders op de brandstapel zouden eindigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu