Verkeershinder op N361 tussen Wehe-den Hoorn en Leens door aanleg rotondes

Wegwerkzaamheden. Foto: Pixabay

Door de aanleg van rotondes op de N361 tussen Wehe-den Hoorn en Leens moeten automobilisten de komende tijd rekening houden met hinder.

Vanaf maandag 31 augustus tot en met vrijdag 25 september wordt de rijbaan een aantal keren gestremd. De verkeershinder is nodig omdat tussen Wehe-den Hoorn en Leens nu nog kruispunten liggen met linksaf-vakken. Dit is minder veilig en overzichtelijk dan rotondes, vindt de provincie.

Doorstroming van het verkeer

De aanleg van rotondes moet er bovendien toe leiden dat de doorstroming op de weg beter wordt. Nu moeten auto’s die willen afslaan vaak lang wachten. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer over de N361 gebruik blijven maken van de weg. De N983 - die op de weg aansluit - is twee weken gestremd.

Verkeer naar Lauwersoog wordt omgeleid via Grijpskerk en Zoutkamp, het lokale verkeer wordt door de dorpen geleid. De doorstroming van het verkeer wordt met verkeerslichten geregeld. In de weekenden van 4 en 11 september is de rijbaan volledig gestremd van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur.

Duurzame middelen

De rotondes bij Wehe-den Hoorn en Leens worden CO2-neutraal aangelegd. Aannemer BAM maakt bij de aanleg gebruik van duurzame middelen, zoals lage temperatuurasfalt en ledverlichting, de voertuigen rijden op biodiesel en er wordt een elektrische wals ingezet.

De CO2 die nog wordt uitgestoten, wordt gecompenseerd door zonnepanelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu