Verkeersongeluk in Doezum blijkt opzettelijke aanrijding, waarna een vrouw is ontvoerd (update)

Foto: Noordernieuws/ De Vries Media

Het verkeersongeluk dat vrijdagmiddag plaatsvond op de Eesterweg in Doezum is een opzettelijke aanrijding geweest. Bovendien is een inzittende van de aangereden auto, een vrouw, tegen haar wil meegenomen. Update: De man is aangehouden.

De vrouw zat in een VW Golf die werd achtervolgd door een grijze Mercedes. Deze achtervolging eindigde in een aanrijding op de Eesterweg in Doezum, waarna de VW Golf tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder van de Mercedes heeft vervolgens tegen haar wil een inzittende van de VW Golf meegenomen.

Inval in woning

Burgernet riep om 16.38 uur op uit te kijken naar de grijze Mercedes. Dit leverde niet direct resultaat op. In het begin van de avond deed de politie in verband met de zaak een inval in een woning aan de Peebos bij Doezum. Volgens een politiewoordvoerder werden de ontvoerde vrouw en de bestuurder van de Mercedes hier niet aangetroffen.

De verdachte meldde zich later zelf bij de politie. De vrouw was bij hem en bleef ongedeerd. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

De bestuurder van de VW Golf raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Nieuws

Meest gelezen

menu