Verkeersregelaars Oldambt met eigen stichting op de professionele toer

Verkeersregelaars in Oldambt worden ingezet bij de Brede School in Scheemda. Foto: DvhN

Corona heeft een streep gezet door talloze activiteiten. Verkeersregelaars hoeven amper nog in actie te komen. In Oldambt is er toch een feestje.

De groep van zeventien verkeersregelaars roept een stichting in het leven. Vandaag wordt de stichting Verkeersgroep Oldambt officieel ingeschreven. ,,Het werd tijd ook’’, zeggen Tonnis Stek en Gerard van der Wal.

Professionaliteit uitstralen

Beiden zijn al langjarig actief als verkeersregelaar. Ze willen vooral dat de stichting professionaliteit uitstraalt. Dat houdt in: dezelfde kledij, een eigen website en cursussen aanbieden. Want, verkeersregelaars zijn in twee categorieën in te delen: evenementenverkeersregelaar en beroepsverkeersregelaar. Voor de tweede groep geldt dat ze een cursus hebben gevolgd. En voor beide geldt: je moet niet over een kont lontje beschikken. Netjes en rustig blijven luidt het credo.

Om tot een stichtingsoprichting te komen, heeft Oldambt haar oor te luister gelegd bij de collega’s in Hoogezand. Daar is al een stichting. Samenwerking is er met deze groep, alsmede met Stadskanaal. Met de politie in Oldambt en de gemeente is er ook een prima verstandhouding.

Streep door bijna alle activiteiten en evenementen

Waar de verkeersregelaars vorig jaar nog werden ingezet bij 85 evenementen, stonden er voor dit jaar circa vijftig op de rol. ,,Maar dat was nog voor corona. Er zouden nog veel meer volgen, maar bijna overal is een streep doorgezet. De avondvierdaagse, de week der besten in Vlagtwedde en de vliegshow in Oostwold is al verschoven.’’ Oldambt zou ook het corso in Eelde ondersteunen, maar ook dat festijn gaat niet door.

,,Rijk word je niet van je inzet als verkeersregelaar’’, weet Van der Wal. Er staat een kleine vergoeding tegenover. De mensen die actief zijn hebben meestal al de pensioenleeftijd bereikt. ,,Maar het is fantastisch om een activiteit te begeleiden.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu