Verlichte reuzenraderen zorgen voor files rond Overschild

De vier spectaculair verlichte reuzenraderen van fabrikant Lamberink waren in de avond tot kilometers in de omtrek te zien. Foto: Peter Wassing

Een spontaan georganiseerde show bij reuzenradbouwer Lamberink in Overschild zorgde zaterdagavond voor lange files tot in de wijde omtrek. Vooral op de bedrijfslocatie aan de Graauwedijk werd het zo druk dat politie auto’s moest terugsturen.

Meer dan duizend kijkers trokken tussen acht en tien uur ‘s avonds naar Overschild. Daar draaiden vier gloednieuwe reuzenraderen die fabrikant Jan Lamberink door de coronacrisis nu niet kan uitleveren aan de klanten. Maandag deed hij dat ook al even en dat leverde direct zoveel positieve reacties op dat hij zaterdag nog een royale toegave verzorgde.

Tot kilometers in de omtrek te zien

Lamberink had tot tien uur ‘s avonds willen doordraaien maar deed de lichten in overleg met de politie een half uur eerder uit. Dat was vooraf ook zo afgesproken met de gemeente Midden-Groningen voor het geval de veiligheid in het geding zou komen door te grote belangstelling,

De spectaculair verlichte kermisattracties waren tot kilometers in de omtrek te zien. Lamberink kan de tientallen meters hoge gevaartes voorlopig niet kwijt omdat de coronacrisis de finale veiligheidscontroles ophoudt.

De inspecteurs die daarvoor uit Zuid-Duitsland moeten komen, kunnen vanwege het virus Nederland niet in. Lamberink wilde de reuzenraderen daarom ontmantelen om in Duitsland te laten keuren, maar daar lijkt nu ook een streep door te zijn gehaald nu de Duitse regering zondag de grens met Nederland heeft gesloten.

Reuzenraderen uit Overschild gaan de wereld over

De reuzenraderen die Lamberink en diens voorganger Kroon nu al bijna vijftig jaar in Overschild bouwen, gaan de hele wereld over. Van de vier die nu op de bedrijfslocatie staan, zijn er twee bedoeld voor de eigen verhuur. De andere twee gaan naar kermisexploitanten in Zwitsersland en Duitsland.

Nieuws

Meest gelezen

menu