Vermoeide veelpleger uit Groningen krijgt laatste kans van de rechtbank

Ingang van zittingszaal 14

De rechtbank in Groningen heeft de 46-jarige J.B. uit Groningen veroordeeld tot een voorwaardelijk isd-maatregel, de maatregel die is bedoeld voor veelplegers.

B. krijgt daarmee een laatste kans. Het Openbaar Ministerie had om een onvoorwaardelijke isd gevraagd. B. zou dan twee jaar lang achter de tralies zitten. Nu hangt hem deze maatregel twee jaar lang boven het hoofd. Een foutje en hij moet alsnog.

Fles deodorant

In januari dit jaar werd B. betrapt toen hij bij een filiaal van Kruidvat in Groningen 24 flesjes deodorant in zijn tas had gestopt. B. moet leven van twee tientjes per week (leefgeld), de deodorant had hij willen ruilen voor shag.

De man is al twee keer eerder veroordeeld tot de steeds twee jaar durende veelplegersmaatregel. Hij had de rechters gevraagd er geen derde aan toe te voegen. ,,Want het gaat niet werken.’’

Kleine crimineel

Dat de maatregel nu geldt als een stok achter de deur, is volgens de man voldoende. Hij is het leven als kleine crimineel zat. Tegen de rechters zij hij tijdens de zitting, twee weken geleden: ,,Ik ben al 46 en ik begin een beetje moe te worden.’’

De uitspraak betekent ook dat B. binnenkort op vrije voeten komt. De rechters laten hem nog een paar dagen zitten om de hulpverlening in de gelegenheid te stellen voor opvang te zorgen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu