Vernielingen op Geert Reinders Sportpark in Winsum: dug-out gesloopt en ramen toegangshuisje ingegooid

De vernielde dug-out. Foto: VV Winsum

Voetbalvereniging Winsum is in ruim anderhalve week twee keer de dupe geworden van vernieling. Vorige week zondag werden de ramen van het oude toegangshuisje van VV Hunsingo, die in 2016 met Viboa opging in VV Winsum, ingegooid. Donderdag werd een van de dug-outs vernield.

,,We weten niet precies wanneer de ramen van het toegangshuisje ingegooid zijn”, zegt Jeroen Roze van de accommodatiecommissie van VV Winsum, ,,maar we hebben het zondag geconstateerd.”

De vernieling van de dug-out op veld 4 moet donderdag plaatsgevonden hebben. Roze: ,,Onze accommodatieploeg, die bezig was om het sportpark klaar te maken voor het nieuwe seizoen, is om 14.00 uur vertrokken. Toen was er nog niets aan de hand. Om 20.00 uur was de dug-out stuk.”

Dug-out moet vervangen worden

De dug-out is niet te repareren en moet dus vervangen worden. ,,Die is technische helemaal stuk”, weet Roze. ,,Gelukkig hebben we nog wat dug-outs van Sportpark Schouwerzijlsterweg (waar Viboa haar wedstrijden speelde; red.), maar we zijn een volledig geprivatiseerde vereniging. Dit betekent dat onze vrijwilligers nog meer op hun bordje krijgen. We hebben immers al zoveel te doen op ons nieuwe sportpark.”

Sentimentele waarde

Het voor de kaartverkoop - voor wedstrijden van Hunsigo - gebruikte toegangshuisje heeft vooral sentimentele waarde, stelt Roze. ,,Daarom wilden we het ook zeker niet wegdoen. We hadden nog geen concrete plannen, maar waren zeker van plan er iets met het historische huisje te doen.”

De club heeft aangifte gedaan van beide vernielingen. ,,Dit is ontzettend balen”, vindt Roze. ,,Niemand zal er een traan om laten, maar het is wel sneu...”

De club roept leden die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden bij het bestuur.

Nieuws

Meest gelezen

menu