Verpleegkundige ‘t Blauwbörgje in Groningen besmet met coronavirus

Foto: ANP

Een verpleegkundige van verpleeghuis ‘t Blauwbörgje heeft positief getest op het coronavirus. Dignis, de organisatie waaronder het verpleeghuis valt, heeft één woonlaag afgesloten.

Medisch directeur Inge Pesch vertelt dat de besmette verpleegkundige in de nacht van zaterdag op zondag voor het laatste heeft gewerkt. ,,Zondag is ze ziek geworden. Gisteren kwam de uitslag van de corontest: positief.”

Eerste verdieping afgesloten

De vrouw heeft in haar laatste nachtdienst op slechts één woonlaag, op de eerste verdieping, gewerkt. Daarom is alleen die woonlaag afgesloten. Pesch: ,,Hier wordt nu alleen nog vast personeel ingezet. Met alle mogelijke beschermende maatregelen.”

Alle patiënten op die woonlaag zijn donderdag getest. De medewerkers zijn zaterdag aan de beurt. ,,Maar zelfs als iedereen negatief test, moeten we rekening blijven houden met de incubatietijd van tien dagen”, zegt Pesch. ,,Dat betekent dat die woonlaag ook daarna nog gesloten blijft voor bezoek.”

Mondkapjes op

Op alle andere afdelingen zijn bezoekers nog wel welkom. ,,Maar”, zegt Pesch, ,,we hanteren nog strengere regels dan normaal. Bezoekers moeten mondkapjes op en zich houden aan alle andere restricties.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu