Verpleegkundige die besmet was met corona werkte op eerste hulp in Martini Ziekenhuis

Ter illustratie: een verpleegkundige van het Martini Ziekenhuis ging met klachten aan het werk en blijkt corona te hebben. Foto: ANP

Een verpleegkundige van de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis Groningen is vorige week met corona-achtige klachten aan het werk geweest. Uit een test bleek later dat ze inderdaad besmet was met het coronavirus.

Dat bevestigt een woordvoerder van het Martini Ziekenhuis. De GGD heeft bron- en contactonderzoek gedaan bij de collega’s en patiënten die bij de verpleegkundige in de buurt zijn geweest. Er zijn al meerdere mensen getest en daarvan bleek niemand besmet met het virus, zegt de woordvoerder.

Uit voorzorg werkt het hele team van de spoedhulp sinds vorige week met mondkapjes. ,,Onze registraties zijn gelukkig goed in orde en we houden ons aan de hygiëne-maatregelen. Daardoor kon de GGD het contactonderzoek snel doen en is de kans klein dat er mensen besmet zijn geraakt’’, zegt de woordvoerder.

Het Martini Ziekenhuis heeft de besmetting niet zelf actief openbaar gemaakt. ,,We hebben alle betrokkenen snel geïnformeerd en dat vinden we voldoende’’, zegt de woordvoerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu