Bedrijfsbureau BI-aannemers geven deel versterkingsopdracht terug: huiseigenaren in Groningen opnieuw in de wacht want sloop/nieuwbouw is goedkoper

Negentig huizen die versneld zouden worden versterkt in het Groningse aardbevingsgebied, staan opnieuw in de wacht. Versterking blijkt veel duurder dan sloop en vervangende nieuwbouw.

Een deel van de huiseigenaren die hoopten op versnelde versterking van hun woning via de Bouwimpuls, staan alweer in de wacht. Sloop en nieuwbouw (zoals hier in Appingedam) blijkt goedkoper en dus houdt de NCG negentig adressen opnieuw tegen het licht.

Een deel van de huiseigenaren die hoopten op versnelde versterking van hun woning via de Bouwimpuls, staan alweer in de wacht. Sloop en nieuwbouw (zoals hier in Appingedam) blijkt goedkoper en dus houdt de NCG negentig adressen opnieuw tegen het licht. Foto: Archief Jan Zeeman

Het gaat om woningen die vorig jaar door de Nationaal Coördinator Groningen zijn geselecteerd voor de bouwimpuls-maatregel. Daarbij maken de eigenaren, merendeels in de vroegere gemeente Loppersum (nu Eemsdelta), zelf rechtstreeks afspraken met zes bouwbedrijven over de manier waarop hun huizen worden versterkt.