Versteviging Naterijflat en Oldiekflat in Delfzijl begonnen. Bewoners hoeven hun appartement niet te verlaten

De flats aan de Kustweg. Foto: Archief DvhN Foto: Kees van de Veen

Plegt-Vos is begonnen met de verstevigingswerkzaamheden aan de Naterijflat en de Oldiekflat in Delfzijl. Het bouwbedrijf voert de werkzaamheden uit in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

De twee flats behoren tot een rij van drie vrijwel identieke flatgebouwen aan de Kustweg. Een van de drie, de Dijkzichtflat, werd in 2018 jaar aardbevingsbestendig gemaakt. Hoewel de draagconstructie veilig was, moest een aantal elementen beter worden vastgezet.

Eind 2019 bleek uit onderzoek door de NCG dat de hoofddraagconstructie van de Naterijflat en de Oldiekflat veilig is. Wel moet ook in deze flats een aantal niet dragende gebouwelementen beter worden vastgezet. Het gaat daarbij om binnenwanden en balkon- en galerijplaten.

Bewoners hoeven hun appartement niet te verlaten

De verstevigingswerkzaamheden vinden gedeeltelijk aan de binnenzijde van de appartementen plaats. De werkzaamheden duren ongeveer drie dagen per appartement.

Bewoners hoeven hun appartement niet te verlaten. Ze kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruikmaken van een zogenaamde huiskamerunit in de nabije omgeving.

Plegt-Vos start met de uit huur- en koopappartementen bestaande Naterijflat. Aansluitend volgt de uitsluitend uit huurappartementen bestaamde Oldiekflat. Woningcorporatie Acantus is eigenaar van de huurappartementen.

Alle werkzaamheden zijn naar verwachting het eerste kwartaal van 2021 klaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu