Vertrekken Albert Heijn en C&A uit het ABC-complex in Veendam? De winkelruimtes staan te huur

De winkelpanden van Albert Heijn en C&A in het Veendammer ABC-complex staan te huur. De gemeente voert gesprekken met de investeerder van het winkelcentrum, ook omdat ze bang is dat het pand verkommert.

Het ABC-Complex in Veendam.

Het ABC-Complex in Veendam. Foto: DvhN

Het complex is sinds een paar jaar van Lorvel Invest uit Rotterdam. De winkels staan in de verhuur bij Alders Makelaars. Zorgen over het complex dat gedateerd aandoet, zijn er langer. De vorige eigenaar, projectontwikkelaar Ralph Punt, pleitte al voor een ‘transformatie’ en ‘herijking’.

Beleggingsobject

Het beeldbepalende gebouw bestaat uit verschillende delen en is twee jaar geleden als beleggingsobject aangekocht door Lorvel Invest. Volgens eigenaar Arnold Lorjé zijn er geen concrete plannen om in het complex te investeren. En voorlopig zitten de huurders nog waar ze zitten. ,,Alles is mogelijk. Ik weet het niet. Als de huidige huurders willen blijven: prima. Als er morgen een koper komt met een goed bod, is het ook goed.’’

Ook Albert Heijn laat weinig los. ,,We kunnen op dit moment nog niets zeggen over wat er met de winkel gaat gebeuren’’, laat een woordvoerder van het hoofdkantoor weten. C&A zag nog geen kans te reageren.

Dat er wat gaat veranderen in het winkelcomplex, staat volgens makelaar Jack Alders vast: ,,Het ziet ernaar uit dat er een andere invulling komt voor de Albert Heijn. We zijn bezig iets nieuws te zoeken, een andere supermarkt. We zijn in gesprek met andere ketens. Want het is wel de bedoeling in het complex een supermarkt te houden.’’ De Albert Heijn draait volgens Alders goed. Maar een tweede, grotere vestiging, een paar honderd meter verderop in winkelcentrum Autorama doet de concurrentiepositie geen goed.

In gesprek

De gemeente Veendam volgt de ontwikkelingen in het winkelcentrum op de voet. De gemeente is al in gesprek geweest Lorvel Invest. Het centrum van Veendam telt veel leegstand. Daarnaast staan in en om het centrum verschillende winkelpanden te huur.

,,Het zou jammer zijn als het complex verkommert’’, zegt de Veendammer wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen). ,,Als de eigenaar creatieve plannen heeft dan willen we, op het gebied van regelgeving, graag meedenken. Er is van alles te bedenken, bijvoorbeeld een kleine foodmarket . Het complex heeft een mooi binnenplein en is een vast gegeven hier in Veendam. Maar de gemeente steekt er geen geld in.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu