Met deze boodschap neemt UMCG-topviroloog en OMT-lid Alex Friedrich afscheid van Groningen. Nog één winter doorbijten en dan zijn we verlost van corona

Nog één herfst en één winter en covid wordt een continentale epidemie en uiteindelijk een infectieziekte zoals de griep. Dat voorspelde hoogleraar microbiologie Alex Friedrich maandag in zijn toespraak tijdens de opening van het academisch jaar van de Rijksuniversiteit Groningen in de Martinikerk.

Rector Magnificus Cisca Wijmenga met naast haar microbioloog Alex Friedrich in de traditionele cortège (stoet van hoogleraren) bij de opening van het academisch jaar.

Rector Magnificus Cisca Wijmenga met naast haar microbioloog Alex Friedrich in de traditionele cortège (stoet van hoogleraren) bij de opening van het academisch jaar. Foto: Corné Sparidaens

Rector magnificus Cisca Wijmenga introduceerde de vertrekkend microbioloog als een van de meest kritische stemmen tegen het regeringsbeleid. ,,Meer dan ooit vraagt de samenleving ons als wetenschappers om antwoorden op de grote bedreigingen van deze tijd zoals klimaatverandering en het coronavirus’’, begon Wijmenga haar Engelstalige toespraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu