Verwijderde Engelstalige informatie over vermiste Celine (15) op website politie was onjuist: 'Wij onderzoeken de bron van dit bericht'

Foto: ANP

Er heeft woensdagavond onjuiste informatie gestaan op het Engelstalige deel van de website van de politie over de vermissing van 15-jarige Celine van Es, die zich mogelijk in Groningen bevindt. Dat bevestigt de politie naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws.

Eerder woensdagavond deed de politie een Amber Alert uitgaan omdat het meisje al sinds vrijdag is vermist en mogelijk in levensgevaar is. Ze is meegenomen door een onbekende man, zo is gebleken uit camerabeelden in haar woonplaats Berghem, meldde de politie in een bericht.

Volgens RTL Nieuws stond op de Engelstalige pagina echter onder meer dat zij bijvoorbeeld graag actief zou zijn op chatsites. Het bericht is inmiddels offline gehaald.

'Verrast'

,,Wij werden verrast door het Engelstalige bericht op politie.nl en de inhoud. Deze info is ons niet bekend en naar ons weten feitelijk onjuist. Wij onderzoeken de bron van dit bericht”, laat de politie Oost-Brabant weten. ,,Het blijkt ook dat het niet een letterlijke vertaling van de Nederlandse pagina is, die wel van ons afkomstig is”, voegt de politie daar aan toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu