Vet rendement: zorgverzekeraars en pensioenfondsen investeren jouw geld in fastfoodketens

Zorgverzekeraars investeren voor miljoenen in fastfoodketens McDonald’s, Kentucky Fried Chicken en Burger King. Pensioenfondsen steken zelfs miljarden aan premiegeld in deze bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Artsen en andere gezondheidsexperts reageren verbolgen.

Djamilla Kooiker (22) en Tuana Baran (20) zijn voor het werk veel onderweg en strijken voor de lunch dit keer neer in Assen.

Djamilla Kooiker (22) en Tuana Baran (20) zijn voor het werk veel onderweg en strijken voor de lunch dit keer neer in Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ en Menzis beleggen gezamenlijk voor 8,5 miljoen in McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Burger King. Bijna 10 miljoen Nederlanders zijn bij een van deze vier zorgverzekeringsconcerns verzekerd. Zilveren Kruis (onderdeel van Achmea) is met 5,1 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar van Nederland. Onder meer De Friesland en Interpolis zijn onderdeel van dit bedrijf.

Pensioenfondsen

Vacatures

Magazijn/Terrein Medewerker M/V

Hofstra Hulshof Bouw B.V.

Proces Operators

EOC Nederland

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen regio Groningen

CNV Vakmensen

Nieuws

menu