Video: Vreeman en Ishta op podium met Slinger bij muziekfestijn Waterloos on tour

Een stad besturen is optreden. Zingen voor een vol Huize Maas is een heel ander soort optreden. Ruud Vreeman, waarnemend burgemeester van Groningen van 2013 tot 2015, en Dig Ishta, wethouder in de stad tussen 2012 en 2014, doen vandaag het laatste.

Zij zijn terug in de Martinistad en openen met Harry Slinger, de zanger van de Amsterdamse groep Drukwerk, de vierde editie van het  Hollandstalige muziekfeest De Waterloos on tour.

De politici en Slinger verzorgen de openingsact door gezamenlijk het nummer Schijn een lichtje, een hit van de band uit 1982, op mij te zingen.

Vreeman is het zingen trouwens niet vreemd. Hij houdt van blues. Bij zijn afscheid van de stad speelde hij een nummer met onder meer de haast legendarische Groninger bassist Lou Leeuw.

Van Lucas en Gea tot John de Bever

Het gelegenheidstrio weet de ogen van 800 muziekliefhebbers op zich gericht. Onder de toeschouwers het voltallige college van burgemeester en wetthouders van Groningen en de kersverse burgemeester van Ten Boer, Frank de Vries.

Na de openingsact van Slinger en de twee politici om 16 uur wordt er opgetreden door liefst 70 artiesten onder wie Imca Marina, Lucas en Gea, Chris de Roo, Dikdakkers, John de Bever, René Karst, René Becker en vele vele anderen.

Uitverkocht

Het festival duurt tot middernacht. Alle beschikbare kaarten zijn al wekenlang uitverkocht. De toeschouwers betalen een euro entree en krijgen behalve meer dan een avond lang muziek, bij de entree ook een Hollandse nieuwe haring aangeboden. Van het muziekfeest worden opnames gemaakt die de komende maanden door stadszender OOG TV worden uitgezonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu