Video: is het nou eindelijk klaar met die winterdepressie?

Last van een winterdepressie? Neurowetenschapper Marie-José van Tol weet wat helpt.

Het licht is terug. De zon staat hoger aan de hemel, de zomertijd is ingegaan. Wat doet dat met onze stemming? Marie-José van Tol vlogt over de invloed van licht op depressie.

Marie-José van Tol is als cognitief neurowetenschapper en psycholoog verbonden aan het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. Ze onderzoekt waarom mensen depressief worden en wat we kunnen doen om dat te voorkomen.

Winterdepressies gaan vaak over als het langer en intenser licht wordt. Maar hoe komt dat eigenlijk? En zijn er ook manieren om de winter iets lichter te maken?

Verliefde robots

De video van Marie-José van Tol is onderdeel van een serie op dvhn.nl waarin jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen vloggen over hun vak. Eerdere afleveringen gingen over onder meer verliefde robots, slimme bacteriën en hoe gezond het spreken van een dialect is. Zie hieronder meer video’s.

Young Academy Groningen

Neurowetenschapper Van Tol is lid van de Young Academy Groningen (YAG). Dit is een club van jonge wetenschappers die in 2016 is opgericht. Met twee redenen: jonge onderzoekers binnen de universiteit een stem geven en de buitenwereld laten zien hoe leuk en veelzijdig onderzoek is.

Nieuws

menu