Vier 'Delfzijlster asielzoekers' in Musselkanaal besmet met corona

Bewoners van het azc in Delfzijl stappen in de bus richting Musselkanaal. Foto: ProNews/Richard Degenhart

Vier bewoners uit het asielzoekerscentrum Delfzijl die afgelopen zaterdag naar het azc in Musselkanaal verhuisden, zijn nog met corona besmet.

Zij zijn in het Musselkanaalster asielzoekerscentrum in isolatie geplaatst. De besmette bewoners van azc Delfzijl hebben milde klachten. Ziekenhuisopname is nog niet nodig gweest.

Sinds zaterdag zijn nog eens 17 personen naar aanleiding van eerder bron- en contactonderzoek naar azc Musselkanaal overgebracht om daar in quarantaine te worden geplaatst.

33 besmettingen

Van 33 bewoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl is nu vast komen te staan dat zij met het virus besmet zijn geraakt. 30 personen zijn inmiddels hersteld.

Tot 72 uur na de ingebruikname van azc Musselkanaal als noodisolatie- en - quarantainelocatie, konden besmette bewoners vanuit azc Delfzijl nog overgeplaatst worden naar Musselkanaal.

Nog 37 mensen in quarantaine in Musselkanaal

Besmette azc-bewoners die hersteld zijn keren terug naar Delfzijl. Dat ging de afgelopen dagen om 26 mensen.  Er verblijven nog 37 mensen in het centrum in Musselkanaal, onder wie 9 kinderen.

In Musselkanaal werd zaterdag met ontzetting op de komst van de besmette asielzoekers gereageerd. De gemeentepolitiek vond het een prima zaak dat de besmette mensen in Musselkanaal werden opgevangen. Rond het centrum is een hek geplaatst.

Nieuws

Meest gelezen

menu