Vier jaar cel voor poging verkrachting vrouw (75)

ANP

De rechtbank in Groningen heeft een 37-jarige man uit Rotterdam veroordeeld tot vier jaar celstraf wegens een poging tot verkrachting van een 75-jarige vrouw uit Heerenveen. 

De man was onder invloed van alcohol een woning van een (slapende) vrouw binnengedrongen. Ze werd wakker en zag een man in haar kamer met ontbloot onderlijf. De vrouw wist de indringer de deur uit te werken. De man belde daarop aan bij de 75-jarige buurvrouw. Toen zij opendeed, duwde hij haar omver en probeerde hij de vrouw te verkrachten. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt door de inmiddels gewaarschuwde politie.

De verdachte verklaarde twee weken geleden in de rechtszaal zich weinig te kunnen herinneren. Hij dacht op een feestje te zijn in Groningen. ,,Ik werd wakker in een politiecel in Heerenveen. Ik ken daar helemaal niemand.’’

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank (in zijn nadeel) mee laten wegen dat de man eerder is veroordeeld wegens een verkrachting en dat hij weigert mee te werken aan onderzoeken. De opgelegde straf is conform de eis.

Nieuws

Meest gelezen

menu