Vier woningen in Beijum onbewoonbaar, onderzoek explosie afgerond

Het complex aan de Wibenaheerd. Foto: ProNews

Het onderzoek naar de explosie aan de Groninger Wibenaheerd is afgesloten, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Een oven is vermoedelijk de oorzaak. Vier woningen zijn onbewoonbaar.

De explosie sloeg vrijdagavond vrijdagavond een groot gat in de gevel van een appartement aan de Wibenaheerd. Twee mensen raakten licht gewond.

Complex ontruimd

Na de explosie ontruimde de brandweer het gebouw. De bewoners van ongeveer veertig appartementen hebben tijdelijk hun woning moeten verlaten.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt zaterdag dat het onderzoek wijst naar een defect in een oven die tijdens het koken werd gebruikt. ,,Er is voor de politie verder geen aanleiding om nader onderzoek te doen.’’

Vier woningen onbewoonbaar, een stond leeg

De meeste bewoners konden weer terug naar hun huizen. Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn vier woningen onbewoonbaar, een daarvan stond leeg.

Woningcorporatie Nijestee zorgt voor de bewoners van de andere drie appartementen voor vervangende woonruimte.

Balkons gestut

Gedurende de hele dag wordt er nog wel gecontroleerd op mogelijke schade aan gasleidingen in het complex. Ook balkons bij het complex worden nader bekeken en gestut.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu