Vijf corona-besmettingen bij studentenvereniging Albertus

Albertus Magnus. Foto: Archief Reyer Boxem

Vijf leden van studentenvereniging Albertus in Groningen zijn met corona besmet. Ze vertonen milde klachten en uit onderzoek van de GGD blijkt dat ze niet op de vereniging zijn besmet.

,,De sociëteit blijft daarom open en ook de activiteiten gaan door’’, zegt vice-voorzitter Ruben van Rossem. Het is nog niet bekend waar de besmetting plaatsvond.

Vindicat wel dicht

De andere grote vereniging in de stad, Studentencorps Vindicat, heeft juist besloten de sociëteit tot in elk geval maandag gesloten te houden. Vijftien leden, veelal ouderejaars, zijn besmet. Ook zij vertonen milde klachten.

Het bestuur verwacht dat de teller nog oploopt, omdat niet alle testuitslagen al bekend zijn. Rector Wessel Giezen vermoedt dat de corpsleden tijdens een avondje stappen zijn besmet. ,,Op de sociëteit nemen we alle regels in acht.’’ Er is contact geweest met acht studentenhuizen van Vindicat waar bewoners zijn besmet.

Milde klachten

Bij Navigators Studentenvereniging Groningen zijn 29 leden besmet en een deel is weer klachtenvrij. Het bestuur vermoedt, net als de andere verenigingen, dat de besmetting niet tijdens de introductieweken plaatsvond, omdat hierbij alle RIVM-richtlijnen werden nageleefd.

Zeven besmette studenten van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde hebben eveneens milde klachten.

Bij de studentenroeivereniging Gyas is één besmetting bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu