Vijf tips voor vakantiegangers

Veel files ondanks vakantie ANP

De voorjaarsvakantie begint bijna. Alles wat je moet weten voor je de ski's op stapt.

1. Vertel het aan je buren
Het is misschien algemeen bekende informatie, maar niet onbelangrijk: licht familie of buren in dat je op vakantie gaat en wanneer je weer terug bent. Handig voor noodgevallen en misschien kunnen zij op je huis(dier) passen in de tussentijd.

2. Check, check, dubbelcheck
Natuurlijk is een zonnebril, tandpasta of een extra onderbroek ook op de vakantiebestemming nog wel te kopen. Maar liever heb je gewoon alles ingepakt en ben je goed voorbereid. Begin vooral niet op het laatste moment met inpakken en maak een lijstje waar je alles op kunt afstrepen. ANWB , OpReis en Skiing maakten ook handige lijstjes.

3. Inbraakproof
De buren ingelicht en afgesproken dat ze op je huis passen? Heel slim. Maar sleutels buiten verstoppen is niet handig. Een deurmat en bloempot zijn geen 'geheime' plaatsen. Overhandig de reservesleutel dus gewoon direct aan de buurman/vrouw die op het huis past. Zij kunnen er dan voor zorgen dat het huis er bewoond uitziet door post te verplaatsen en af en toe gordijnen te openen of sluiten.

4. Ontwijk de files
Helemaal klaar om weg te gaan, maar de kinderen niet al vrijdagmorgen ziek gemeld op school ? Tja, het zal dit weekend druk worden op wegen in het Alpengebied. Vooral zaterdag wordt het dringen. Maar: je kunt de verwachte files van tevoren opzoeken en je reis hier op aanpassen.

5. Go!

Nieuws

Meest gelezen

menu