Aantal besmettingen met corona bij studentenvereniging Navigators in Groningen loopt op naar 50

Navigators is een christelijke studentenvereniging met zo?n 400 à 500 leden. De vereniging heeft een pand aan de Hardewikerstraat in de binnenstad. Foto 112GR\MartiFoto

Het aantal coronabesmettingen onder de leden van de studentenvereniging Navigators in Groningen is opgelopen tot vijftig. Begin deze week stond de teller nog op 29.

De helft is inmiddels weer klachtenvrij en zit niet meer in quarantaine. De toename komt niet als een verrassing, omdat een aantal leden nog op de uitslag wachtte. Alle activiteiten waren al stilgelegd en de sociëteit is gesloten. De besmette studenten hebben milde klachten. Een deel is inmiddels klachtenvrij. Het bestuur vermoedt dat de besmetting buiten de vereniging plaatsvond. Het onderzoek van de GGD loopt nog.

Vijf leden van studentenvereniging Albertus in Groningen zijn met corona besmet. Ze vertonen milde klachten en uit onderzoek van de GGD blijkt dat ze niet op de vereniging zijn besmet.

Vindicat wel dicht

De andere grote vereniging in de stad, Studentencorps Vindicat, houdt de sociëteit in elk geval tot maandag gesloten. Vijftien leden, veelal ouderejaars, zijn besmet. Ook zij vertonen milde klachten.

Het bestuur verwacht dat de teller nog oploopt, omdat niet alle testuitslagen al bekend zijn.

Zeven besmette studenten van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde hebben eveneens milde klachten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu