In actie tegen parkeeroverlast bij school in Vriescheloo

De gemeente Westerwolde onderzoekt of de slepende parkeeroverlast bij de school De Driesprong in Vriescheloo goedkoper aangepakt kan worden.

De gemeente Westerwolde zoekt een oplossing voor de parkeeroverlast bij De Driesprong die minder drukt op de gemeentekas.

De gemeente Westerwolde zoekt een oplossing voor de parkeeroverlast bij De Driesprong die minder drukt op de gemeentekas. Foto: Archief Huisman Media

De gemeenteraad wil zo’n onderzoek en heeft wethouder Henk van der Goot (Gemeentebelangen) met een motie opgedragen het op korte termijn uit te voeren.

De openbare basisschool De Driesprong ligt aan de doorgaande Dorpsstraat, in een bocht. Een aantal van de 74 leerlingen komt van verder weg en wordt daarom met de auto gebracht en gehaald.

,,Twee keer daags staan er daarom veel auto’s in en bij de bocht’’, zegt schoolcoördinator Nicky Remie. ,,Dat leidt tot onveilige situaties, omdat er ook andere auto’s en landbouwvoertuigen langs moeten en het steeds drukker wordt op die weg. Voor de leerlingen die per fiets naar school komen, is het ook onoverzichtelijk. Grote ongelukken zijn er nog niet gebeurd, maar zover mag het ook niet komen.’’

Nieuwe parkeerplaatsen kosten 125.000 euro

Daarom kaartte Remie de problematiek aan bij de gemeente. Die nam een plan voor nieuwe parkeerplaatsen op in haar begroting, maar kan de kosten − 125.000 euro − niet zomaar ophoesten. In de begroting voor 2021 stond het parkeerplan daarom op de ‘niet doen-lijst’.

,,Maar wij willen een oplossing voor dit probleem en willen dat daarom een goedkopere oplossing wordt gezocht’’, zegt raadslid Gerard Heyne (Gemeentebelangen). ,,Het schoolbestuur zou bijvoorbeeld de kosten deels kunnen dragen.’’ Zijn partij en de PvdA dienden de motie in.

Nicky Remie wil graag snel met de gemeente om tafel. ,,En met andere betrokken partijen. Hopelijk komt er eindelijk een oplossing.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde
menu