Bekritiseerd Vindicat neemt extra maatregelen tegen corona: portier en dranghekken voor de deur

Vindicat heeft dranghekken voor de ingang geplaatst. Foto: Sikkom

De coronamaatregelen werden de afgelopen tijd niet altijd even goed nageleefd in en rond studentenvereniging Vindicat in Groningen. Maar het bestuur heeft nu maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Dertig leden kwamen twee weken geleden samen op het dakterras van de vereniging en overtraden daarbij de coronamaatregelen. Ze zaten dicht bij elkaar en knuffelden. Dit gebeurde tijdens de persconferentie van Rutte.

Wat vooraf ging

Vrijdag stonden een stuk of dertig Vindicaters te wachten voor het clubhuis tot ze naar binnen konden. Ook weer zonder afstand te houden, terwijl in veel studentenhuizen studenten besmet zijn. Het leidde weer tot veel ophef op social media.


En het noopte rector Wessel Giezen tot maatregelen. Twee weken geleden werden de leden die op het dakterras zaten voor tien dagen tot persona non grata gebombardeerd en werden de teugels in het gebouw verder aangehaald. Vanaf nu neemt Vindicat ook verantwoordelijkheid voor de stoep.

Maatregelen

Hoewel dat strikt genomen niet hoeft, omdat de straat onder de auspiciën van de gemeente valt, heeft Vindicat dranghekken geplaatst een en portier ingehuurd die bezoekers attendeert op de maatregelen. Het gevolg was dat leden gisteravond keurig, op 1,5 meter afstand, in de rij stonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu