'Westerse media zijn doodsbang om Russische propaganda in de kaart te spelen' | dagboek Oekraïne van oorlogscorrespondent Daphne Wesdorp

Daphne Wesdorp uit Bakkeveen is oorlogsverslaggever in Oekraïne. Zij schrijft elke vrijdag en maandag over haar belevenissen in het oorlogsgebied. Dit is aflevering 1.

Daphne Wesdorp

Daphne Wesdorp

Nu de strijd om de Donbas is begonnen en de oostelijke stad Kreminna is ingenomen door de Russen, krijgt langzaam maar zeker de Russische opmars naar Kramatorsk steeds meer vrij baan. De meeste dorpen aan de frontlinie, zoals Severodonetsk, zijn veranderd in een nachtmerrie. Maar in Studenok, met het Russische leger aan de oevers van de andere kant van de rivier, lijkt de oorlog ver weg. Er wordt bier gedronken op het terras van de stamkroeg en er is geen soldaat te bekennen op straat. In de miezerige regen zit een tiental mannen aan de oever van de rivier te vissen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu