Vlagtwedde wil snel duidelijkheid over asielschool

René Kriek (GroenLinks). FOTO ARCHIEF BOUDEWIJN BENTING

De gemeente Vlagtwedde wil snel duidelijkheid over de definitieve plek voor het voortgezet onderwijs aan asielkinderen in Ter Apel.

De gemeente Vlagtwedde wil snel duidelijkheid over de definitieve plek voor het voortgezet onderwijs aan asielkinderen in Ter Apel.

Ze schrijft dat in een brief aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De brief is dinsdagavond door de gemeenteraad vastgesteld.

Nieuwe school
In het asielcentrum in Ter Apel worden basis- en voortgezet onderwijs gegeven. Voor de jongere leerlingen is onlangs een nieuwe basisschool geopend. Oude gebouwen in het asielcentrum worden vervangen door nieuwe en de school is onderdeel van dat project.

Een bouw van een nieuwe middelbare school is echter niet opgenomen in de plannen van het COA. Dat betekent dat een nieuw onderkomen ergens in het dorp Ter Apel nodig is. Totdat dat is gevonden, blijft het huidige pand in gebruik. Dat staat aan de rand van het asielcentrum.

Aggregaat
Volgens het raadslid René Kriek (GroenLinks, foto) is die plek echter absoluut niet ideaal meer. ,,Er wordt een nieuwe noodopvangunit vlakbij gebouwd'', zegt hij. ,,Ook staat er een dieselaggregaat. Het is geen ideale omgeving voor onderwijs. Er moet snel iets gebeuren.''

In de brief staat ook dat de gemeente graag met het COA om de tafel wil om over de locatie voor het voortgezet onderwijs te praten.

Nieuws

Meest gelezen

menu