Vleesliefhebbers in Provinciale Staten Groningen delven toch onderspit in vega-strijd op provinciehuis: 'Het is droef, maar we geven niet op'

Vlees en vis keert toch niet terug als eerste optie op het menu in het Groningse provinciehuis. De provincie serveert gasten en medewerkers in de eerste plaats vegetarische snacks en maaltijden. Wie iets anders wil moet erom vragen.

Gaat vega voor vlees en vis in het provinciehuis? Voor de derde keer in krap vier maanden bogen de Groninger Staten zich over die vraag. Vega wint (voorlopig), gasten en ambtenaren die iets anders willen eten, moet daar om vragen.

Gaat vega voor vlees en vis in het provinciehuis? Voor de derde keer in krap vier maanden bogen de Groninger Staten zich over die vraag. Vega wint (voorlopig), gasten en ambtenaren die iets anders willen eten, moet daar om vragen. Foto: Shutterstock

In de cruciale twee stemming staakten opnieuw de stemmen: 21 voor en 21 tegen. Precies dezelfde stemverhouding als vorige week. Maar toen bepaalden de spelregels dat Statenlid Henk Marquart Scholtz van de fractie Ons Groningen nog een herkansing kreeg voor zijn pro-vleesmotie. Nu de stemmen woensdag ten tweede malen staakten, is die motie formeel verworpen.

Nieuws

Meest gelezen

menu