Vliegtuig van Gran Canaria Airport naar Groningen Airport Eelde moet uitwijken naar Schiphol

Landing op Groningen Airport Eelde. Foto: Duncan Wijting Foto: DUNCAN WIJTING

Verschuivingen in het vluchtschema van TUIfly zorgen ervoor dat er op maandag geen vliegtuig landt vanuit Gran Canaria op Groningen Airport Eelde. Ook vertrekkende passagiers moeten voor hun vlucht naar Gran Canaria Airport naar Schiphol.

Extreme weersomstandigheden en zware zandstormen op de Canarische eilanden legden afgelopen weekend het vliegverkeer van en naar Gran Canaria Airport stil. Hoewel er sinds maandag 14.00 uur weer gevlogen wordt vanaf het vliegveld, is TUIfly genoodzaakt haar vluchtschema aan te passen.

Vlucht OR555, die maandag vanaf Airport Eelde naar Gran Canaria zou vliegen, is maandag om 13.00 uur vertrokken vanaf Schiphol. Vlucht OR556 vanaf het Canarische eiland komt niet meer aan op Groningen Airport Eelde om 16.10, maar op Schiphol om 23.10.

Herindeling van vluchten zorgt ervoor dat Eelde wordt overgeslagen

Dat het vliegtuig op maandag niet landt op de noordelijke luchthaven maar uitwijkt naar Schiphol, heeft volgens de woordvoerder te maken met de herindeling van vluchten. Aan boord van de vliegtuigen van en naar Gran Canaria zijn niet alleen de eigenlijke passagiers, maar ook passagiers van vliegtuigen die dit weekend bleven staan. Bovendien kan er op Groningen Airport Eelde niet gewisseld worden van bemanning, wat met een aangepast vluchtschema ook voor problemen kan zorgen.

TUI zet busvervoer in van en naar Groningen Airport Eelde om de omgeleide passagiers op plek van bestemming te brengen.

Nieuws

menu