Vlog: zijn bacteriën ons te slim af?

Zijn bacteriën ons met hun resistentie tegen antibiotica te slim af? Of vinden we nieuwe antibiotica? Scheikundige Marthe Walvoort vertelt in haar vlog over antibioticaresistentie en haar eigen onderzoek naar suikers.

Walvoort en haar onderzoeksgroep zoeken naar manieren om via de suikers van bacteriën infecties te bestrijden. De video waarin ze hierover vertelt is onderdeel van een serie op dvhn.nl waarin jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen vloggen over hun vak. Zie hieronder meer video’s.

De Young Academy Groningen

Scheikundige Marthe Walvoort is lid van de Young Academy Groningen (YAG). Dit is een club van jonge wetenschappers die in 2016 is opgericht. Met twee redenen: jonge onderzoekers binnen de universiteit een stem geven en de buitenwereld laten zien hoe leuk en veelzijdig onderzoek is.

Verliefde robots en het einde van de winterdepressie

De komende tijd verschijnen meer vlogs op dvhn.nl. Zo geeft Marieke van Vugt antwoord op de vraag of robots verliefd kunnen worden en vertelt Marie-José van Tol over licht en het einde van de winterdepressie.

Nieuwsgierig?

Maakt deze vlog je nieuwsgierig? Lees hier meer over antibioticaresistentie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu