Vluchtelingen uit Oekraïne in sloophotel zonder verwarming: 'We zijn zó dankbaar'

Het sloophotel van Haren staat al op z’n laatste benen en nu is de kachel ook nog eens kapot. Toch hoor je de 180 vluchtelingen uit Oekraïne, misschien wel de laatste hotelgasten, niet snel klagen.

Vrijwilliger Willemijn Kemp (r) uit Haren hoopt vluchteling Mohammed Halima tijdens een kledingbeurs blij te maken met een van de vele gedoneerde sportshirts.

Vrijwilliger Willemijn Kemp (r) uit Haren hoopt vluchteling Mohammed Halima tijdens een kledingbeurs blij te maken met een van de vele gedoneerde sportshirts. Foto: Jaspar Moulijn

De timing is sterk. Juist nu de verwarming de geest heeft gegeven en ook buiten het kwik zakt, is er een kledingbeurs in het voormalige Nescio Hotel. Hier, in de populaire eetzaal van voorheen, staan zaterdag kraampjes met alles wat je kunt bedenken. Van kimono tot skibroeken en kijk daar, een trainingsjas van vv Gorecht. De hangers en kledingrekken zijn van een winkel in het dorp. Alles is gratis. Voor de Oekraïners in het hotel en landgenoten die elders onderdak hebben gevonden.

Nieuws

menu