Voice kids-finalist Robin Tinge uit Zevenhuizen brengt eerste single uit (en de opbrengst gaat naar een goed doel)

Robin Tinge, een still uit zijn nieuwe clip 'Fake your Birthday'. YouTube / Robin Tinge

Het is nog maar tweeënhalve maand geleden dat de 15-jarige Robin Tinge in de finale van The Voice Kids stond, maar zijn eerste single is inmiddels een feit. De volledige opbrengt ervan gaat naar een goed doel.

'Fake your Birthday' heet het vrolijke nummer, dat geschreven is door vader Eddy Tinge. Geproduceerd met behulp van JuiceJunkRecords, de platenmaatschappij waarbij Robin voor deze single onder contract staat.

"Het gaat om vrolijkheid, een feestje bouwen en de zorgen vergeten", laat vader Tinge weten.

Helende muziekbeleving

"Het is in principe een eenmalige samenwerking met JuiceJunkRecords, speciaal in het kader van Muziekids", vervolgt hij. Muziekids is een organisatie die muziek naar ziekenhuizen wil brengen, om kinderen tijdens een vervelende periode een ‘helende’ muziekbeleving aan te reiken.

Het heeft inmiddels vijf muziekstudio's gerealiseerd in vijf verschillende Nederlandse ziekenhuizen.

Studio in UMCG

"Dat vinden wij een mooi doel", verklaart Eddy Tinge de samenwerking, waarmee de platenmaatschappij hen benaderde.

"Robins moeder werkt als kapper in het UMCG. Ze knipt onder andere kinderen die daar verblijven en komt op hun kamers. Het zijn vaak kinderen van Robins leeftijd. Vandaar dat hij die verhalen ook wel kent."

In het noorden is Muziekids echter nog niet heel bekend, zegt hij. "Maar het zou schitterend zijn om ook een studio in het UMCG te krijgen."

De volledige opbrengst van Robins single gaat dan ook naar Muziekids.

Deuren openen

Het gebrek aan inkomsten is geen gemis, zegt vader Tinge: "Dit opent weer deuren, vergroot het netwerk. Het is ook mooi voor Robins portfolio. We zijn daarnaast bezig met een nieuw lied, maar dat zit nog in een beginnend stadium. Eerst maar eens kijken wat deze single brengt."

Of Robin deze vrolijke zangstijl zal aanhouden, durft zijn vader niet te zeggen.

"Hij doet alles. Dit is gewoon wat hierbij paste, en wij zien dit dan ook als een uitstapje. Het voornaamste doel voor Robin is om veel op te treden, meer ervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen."

Vakantie in eigen land

En dat lijkt vruchten af te werpen. De 15-jarige Zevenhuister heeft het druk met optredens, zegt zijn vader. Daarom viert het gezin momenteel vakantie in eigen land. "Stel dat we aanvragen voor optredens binnen krijgen, dan hoeven we niet zo ver te rijden."

Nieuws

menu