Volle bak verwacht bij dorpenronde Meeden

Het gemeentehuis van Menterwolde. FOTO ARCHIEF DVHN

Burgemeester en wethouders van Menterwolde kunnen hun borst natmaken voor de laatste avond van hun dorpenronde, donderdagavond in Meeden.

Het nieuwe college werd eind dit jaar na een tumultueuze periode geïnstalleerd. Burgemeester Rein Munniksma en wethouders Lian Veenstra, Jaap Borg en Thea van der Veen maakten de afgelopen weken een kennismakingsrondje langs de vier hoofdkernen van Menterwolde.

Grote opkomst
Meeden is donderdagavond als laatste aan de beurt. Anders dan in Zuidbroek, Noordbroek en Muntendam wordt een grote opkomst verwacht. Niet in de laatste plaats omdat het college vorige week bekendmaakte dat het niet 2, maar 1 miljoen euro beschikbaar stelt voor de bouw van een multifunctioneel centrum in Meeden. De rest moet het dorp uit zelfwerkzaamheid en fondsen halen.

Onvrede
,,Wij doen al een groot beroep op vrijwilligers, ook voor ons zwembad De Kolck, waarvan we ook nog steeds niet weten of we daarvoor in de toekomst ondersteuning krijgen. Maar de mensen zakt nu de moed in de schoenen’’, zegt Markus Ploeger van de Dorpsraad Meeden. ,,We begrijpen dat er bezuinigd moet worden, maar het steekt dat we van de pers moesten horen dat we een miljoen minder krijgen. Het college zegt dat het ons wil helpen met het zoeken naar fondsen. Het had ook aan de raad kunnen vragen om het bedrag toe te zeggen als voorschot en dan op zoek te gaan naar fondsen om het te financieren. Het resultaat was hetzelfde geweest, maar het had anders gevoeld.’’

Windturbines
Een ander groot onderwerp vanavond is de mogelijke komst van windturbines naar Meeden. Ploeger: ,,Dat heeft allemaal met elkaar te maken. Het college heeft opgeroepen in elk geval in onderhandeling te gaan over compensatie voor het geval de windmolens wel komen. Het hoopt zeker dat we die 1 miljoen uit de compensatieregeling krijgen, dan heeft het college dat probleem opgelost.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Windmolens
menu