Volwassenen kunnen boosterafspraak uiterlijk 7 januari maken

Een GGD medewerker zet een boosterprik. Foto: Robin Utrecht

Alle volwassenen kunnen uiterlijk 7 januari een afspraak maken voor het zetten van een boostervaccinatie, zegt zorgminister Hugo de Jonge. In januari moeten alle 18-plussers deze oppepprik hebben gehad. Het streven is zoveel mogelijk 60-plussers voor het eind van het jaar te hebben geprikt.

Alleen met een booster ben je goed beschermd tegen de nieuwe omikronvariant, aldus de bewindsman. Hij roept mensen, die dat al kunnen, op zo snel mogelijk online een afspraak te maken voor de prik. Ook riep hij ongevaccineerden weer op zich te laten prikken.

De komende week moeten er een miljoen prikken worden gezet. De week erop moet het richting 1,5 miljoen boosterprikken gaan, aldus De Jonge. Op locaties komen extra priklijnen en de tijden worden verruimd dat er gevaccineerd kan worden.

Er is geen gebrek aan vaccins. „Vaccins is niet een remmende factor”, zei De Jonge tijdens een persconferentie waar een lockdown werd aangekondigd. Het aantal mensen dat prikken kan zetten vormt een vertragende factor, zei hij.

Nieuws

Meest gelezen

menu