Voor 70 jaar trouw maakt de burgemeester een uitzondering

Burgemeester Hoogendoorn feliciteert het echtpaar Foto: duncan wijting

Jolinus Moedt en zijn vrouw Jantje Moedt-Timmer vieren zaterdag dat ze 70 jaar geleden trouwden. In het Ufkenshuis in Siddeburen, waar ze wonen, werden ze ook bezocht door Adriaan Hoogendoorn.

De burgemeester van Midden-Groningen is in deze coronatijd heel terughoudend met het bezoeken van jubilerende echtparen. Wie 60 of 65 jaar is getrouwd, wordt later in het jaar uitgenodigd voor een feest. Er van uitgaande dat de crisis dan is bezworen.

Op afstand, achter een hek

Maar voor de zeven decennia trouw van meneer en mevrouw Moedt maakte Hoogendoorn graag een uitzondering. Op gepaste afstand, gedwongen daartoe ook door een hek, bracht hij zijn felicitaties over en gaf hij een bloem. De beide jubilarissen bevonden zich in hun tuin en waren blij met het bezoek.

,,Een mooie verrassing, het is ook nog eens heel mooi weer vandaag’’, zei meneer Moedt. Hij is 94 en afkomstig uit Slochteren, zijn twee jaar oudere vrouw uit Hellum. Beiden zagen de wereld in de vorige eeuw erg veranderen, maakten de Tweede Wereldoorlog mee maar beleven voor het eerst, zoals wij allen, een crisis als de huidige. Meneer Moedt hoopt dat hij snel voorbij is. ,,Laten we daarom maar voorzichtig zijn.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu