Prijs voor overtocht naar Ameland en Schiermonnikoog steeds hoger, rederijen merken hogere duurzaamheidseisen (en dit stond er ook in de tussentijdse evaluatie)

Rederij Doeksen en Wagenborg Passagiersdiensten hebben de afgelopen zeven jaar goed gepresteerd, maar de prijzen voor de overtochten vinden reizigers vaak te hoog. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tot op de volle bovendekken gevulde veerboot Oerd komt aan op Ameland. Niet alleen dagjesmensen varen mee, ook staan op het dek eronder vrachtwagens vol met levensmiddelen voor de tienduizenden toeristen op het eiland.

Tot op de volle bovendekken gevulde veerboot Oerd komt aan op Ameland. Niet alleen dagjesmensen varen mee, ook staan op het dek eronder vrachtwagens vol met levensmiddelen voor de tienduizenden toeristen op het eiland. FOTO JAN SPOELSTRA

Reizigers en lokale overheden zijn over het algemeen tevreden met de veerdiensten op de vier Friese Waddeneilanden, maar noemen wel een groot aantal verbeterpunten. Uit de twee rapporten van adviesbureau AT Osborne komt naar voren dat er veel kritiek is op de hoge tarieven voor de veerdiensten, die niet zoals het streekvervoer worden gesubsidieerd.