Voor de derde keer streep door verhuizing bewoners verpleeghuis Renselheerdt

Renselheerdt Foto: Anne Marie Kamp

De verhuizing van tientallen bewoners van verpleeghuis Renselheerdt, onderdeel van Zorgroep Oosterlengte, naar een deel van de oude LTS in Winschoten is voor de derde keer binnen een jaar geannuleerd.

Het was de bedoeling om eind mei te verhuizen, maar het complex in hartje Winschoten kan niet worden afgebouwd, omdat een aantal belangrijke materialen ontbreekt. Het gaat om glas en een pui. ,,Corono gooit roet in het eten”, zegt waarnemend bestuurder Erik Knoll. De materialen kunnen niet worden aangevoerd, want ze komen van ver. ,,Jammer, vervelend, maar dit is overmacht. Het draaiboek ligt klaar. Het was ook verantwoord om te verhuizen.”

Blij is Knoll dat het coronavirus, fysiek gezien, tot dusver aan de duizenden medewerkers en cliënten van Oosterlengte is voorbij gegaan. ,,Actueel is er een medewerker in quarantaine.”

Na de zomer, maar nog geen exacte datum

De verhuizing van de Renselheertd bewoners is nu voor na de zomer gepland. ,,Een exacte datum hebben we niet vastgelegd, maar we hopen dat het zeker nog dit jaar gaat lukken.” Met Woonzorg Nederland, eigenaar van Renselheerdt wordt gesproken over de toekomst van het pand naast het Stadspark in Winschoten.

Afbouw en oplevering van de oude LTS heeft al een lange geschiedenis. Lange tijd lag de nieuwbouw stil, vanwege het faillissement van de toenmalige projectontwikkelaar. De Belgische investeerder Aedifica kocht het pand en heeft een nieuwe bouwer ingehuurd.

De bewoners en medewerkers van Renselheerdt kijken uit naar hun nieuwe onderkomen. Voor medewerkers is het een uitkomst als ze bijvoorbeeld met tilliften moeten werken. Voor dit apparaat is er straks meer ruimte. Het comfort neemt sowieso voor iedereen toe.

Huidige kamers verouderd, sanitair achterhaald

Verhuizing naar een nieuw, modern complex vindt Oosterlengte nodig. Want de huidige kamers in Renselheerdt zijn verouderd. Het sanitair is achterhaald en sommige vertrekken zijn te klein. Het complex voldoet niet helemaal meer aan de verpleeghuiszorg zoals Oosterlengte dat graag ziet. Renselheerdt heeft ongeveer honderd appartementen, inclusief de aanleunwoningen.

Oosterlengte is overigens niet de enige huurder van het nieuwe zorgcomplex in het voormalig LTS pand. Ook een fysiotherapie praktijk gaat er intrek nemen.

Nieuws

Meest gelezen

menu