Voor de kerst duidelijkheid over nieuwe werkplek ambtenaren Veendam en Pekela

Voor de kerst weten verreweg de meeste werknemers van ambtenarenorganisatie De Kompanjie waar ze komen te werken. Dat zegt burgemeester Sipke Swierstra van Veendam.

Gemeentehuis Veendam.

Gemeentehuis Veendam. Foto DvhN

Maandagavond ging de gemeenteraad van Veendam akkoord met de scheiding van Pekela. De Kompanjie, in 2011 opgericht, kan definitief worden ontbonden. Onder de 320 ambtenaren van deze ambtelijke organisatie, die tot 1 januari werkt voor beide gemeenten, was onrust over waar mensen te werk zouden komen.

Deelcontracten

Zo’n 260 mensen komen voor Veendam te werken, 60 komen op de loonlijst van de gemeente Pekela. Volgens Swierstra wordt er zeker rekening gehouden met de wensen van de werknemers, ook die met een flexibel- of deelcontract. Die contracten lopen door zolang de afspraak is en zullen daarna weer worden beoordeeld. ,,Het zal dan niet anders gaan dan nu al het geval is.’’ De bevolking en het personeel mogen er geen nadelige gevolgen van ondervinden. De dienstverlening blijft op peil. De raad van Pekela spreekt zich vanavond over de ‘scheiding’ uit.

A7 regio

Helemaal los van elkaar komen Veendam en Pekela niet. Veendam blijft de komende jaren werkzaamheden voor de kleinere buurgemeente uitvoeren. De dienstverlening aan de bewoners van beide gemeenten mag niet in gevaar komen. Verder wordt door Veendam elders in de regio meer de samenwerking gezocht. Zo wordt met de gemeenten Oldambt en Midden-Groningen gekeken welke (economische) ontwikkelingsmogelijkheden er zijn langs de snelweg A7. De mogelijkheden van de A7 als zogeheten poort naar Scandinavië en Oost-Europa zouden door de drie gemeenten veel beter benut kunnen worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu