Zit je met complexe problematiek in een rolstoel? Dan is een dagje Groningen verre van eenvoudig. RUG en 's Heeren Loo doen samen onderzoek

Voor wie met complexe problematiek in een rolstoel zit, is een dagje Groningen verre van eenvoudig. Waar zijn de rolstoeltoiletten, is er een EHBO-ruimte, is de pinautomaat toegankelijk? De Rijksuniversiteit Groningen brengt samen met ‘s Heeren Loo de toegankelijkheid van Stad in kaart.

Bewoners van wooncentrum ’s Heeren Loo, wooncentrum voor mensen met een of meerdere beperkingen, zijn samen met aantal begeleiders en mensen van de Rijksuniversiteit Groningen op pad om de toegankelijkheid van de stad in kaart te brengen.

Bewoners van wooncentrum ’s Heeren Loo, wooncentrum voor mensen met een of meerdere beperkingen, zijn samen met aantal begeleiders en mensen van de Rijksuniversiteit Groningen op pad om de toegankelijkheid van de stad in kaart te brengen. Foto: Corné Sparidaens

Het is even stil in de meubelzaak in de Oosterstraat in Groningen. Ongemakkelijk stil, misschien, afhankelijk van wiens perspectief je kiest. Dat van de datatechneut van de Rijksuniversiteit Groningen, van de journalist en fotograaf die zich op afstand houden, van de interieurarchitect die hen welkom heet in de winkel, of van de persoon om wie het hier draait: de burgerwetenschapper in zijn rolstoel.