Neem een kijkje achter de schermen van het nieuwe hoofdstation in Groningen. Nu een gigantische bouwput, opening niet eerder dan 2026

Het duurt nog zeker tot 2026 voordat bus- en treinreizigers in Groningen volop gebruik kunnen maken van het vernieuwde Hoofdstation. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren.

Uitvoeringsbegeleider John Spijker kijkt in de nieuwe bouwput voor het nieuwe Hoofdstation. Voor de rode bekistingsplaten gaat de fietstunnel straks onder het oude stationsgebouw door. Er achter komt de voetgangerspassage pal voor de historische stationshal uit. Het oude seinhuis, tijdelijk geparkeerd op een van de westelijke perrons in de verte, krijgt een nieuwe plek in dit gebied.

Uitvoeringsbegeleider John Spijker kijkt in de nieuwe bouwput voor het nieuwe Hoofdstation. Voor de rode bekistingsplaten gaat de fietstunnel straks onder het oude stationsgebouw door. Er achter komt de voetgangerspassage pal voor de historische stationshal uit. Het oude seinhuis, tijdelijk geparkeerd op een van de westelijke perrons in de verte, krijgt een nieuwe plek in dit gebied. Foto: DvhN

,,We hebben genoeg te doen’’, zegt bouwmanager Gerrit Wessels van opdrachtgever ProRail met gevoel voor understatement , als hij een blik werpt op de tweede grote bouwput van Strukton bij het station.