Ont-stressen, seks, Bitcoins, beleggen en een bucketlist. Studenten doen mee aan festival over wat je niet op school leert: 'Een keer wat anders dan het klaslokaal'

Uit lesboeken kun je veel leren, maar lang niet alles wat je nodig hebt voor het leven. Daarom hield Up to Us in samenwerking met Noorderpoort en Alfa-college dinsdag en woensdag een Voorkennisfestival.

Op het Voorkennisfestival van Up to Us op het Suikerterrein kregen zo'n zeshonderd mbo-studenten van Noorderpoort en Alfa-college les over van alles wat ze normaal niet op school leren.

Op het Voorkennisfestival van Up to Us op het Suikerterrein kregen zo'n zeshonderd mbo-studenten van Noorderpoort en Alfa-college les over van alles wat ze normaal niet op school leren. Foto: Jaspar Moulijn

Er is nogal veel wat je niet op school leert, blijkt uit het programma van het festival op het Suikerterrein in Groningen. Zo’n zeshonderd mbo-studenten van Alfa-college en Noorderpoort doen mee aan meer dan tien verschillende cursussen. Ze mochten zelf onderwerpen aandragen waarover ze meer willen weten, maar waarover ze naar hun idee op school te weinig leren.