Voormalig FC Groningen-talent verkoopt nu mondkapjes (maar weet niet of ze werken)

Maikel Hoormann, oud-speler van FC Groningen onder de 19, opende vandaag een mondkapjeswinkel aan het Groningse Zuiderdiep. Of ze daadwerkelijk helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan weet hij niet. ,,Ik ben geen medicus.”

Woensdagochtend opende Hoormann de zaak. Hij leverde eerst aan grote verzorgingstehuizen, maar deze zijn inmiddels voorzien. Daarom verkoopt hij de kapjes nu maar aan particulieren.

Vanaf 1 euro per stuk

Rijk wordt hij er, naar eigen zeggen, niet van. ,,Voor de chirurgische wegwerpmaskers vragen we 1 euro per stuk en we vragen 3,5 euro voor maskers met filter.”

Volgens veel deskundigen helpen mondkapjes niet of nauwelijks. De Groningse hoogleraar microbiologie Bert Niesters noemde het gebruik van mondkapjes eerder al onzin. Hoormann: ,,Ik ben geen medicus, iedereen die zich er prettig bij voelt kan hier een mondkapje kopen. Wij pretenderen niet dat het helpt.”

FC Groningen

Hoormann speelde enkele seizoenen in de jeugd van FC Groningen en SC Veendam. Inmiddels speelt de verdediger voor VV Winsum.

Ophef in Amsterdam

Afgelopen weekend ontstond er grote ophef omdat in Amsterdam een mondkapjeswinkel opende. Daar werd 9 euro gevraagd voor een mondkapje

Nieuws

Meest gelezen

menu