Voormalige seksclub Midwolde in lichterlaaie. Verloederde gebouw van Club 94 in de as gelegd

De vlammen slaan uit het dak van de voormalige seksclub in Midwolde. Foto: Noordernieuws

Een brand heeft het oude, leegstaande pand van seksclub Club 94 aan de Pasop in Midwolde zaterdagavond in de as gelegd. De brandweer besloot het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Niemand raakte gewond bij de brand in Midwolde.

Vanuit de stad Groningen werden een extra tankautospuit en hoogwerker opgeroepen om te helpen blussen. Het oude gebouw van Club 94 aan de Pasop vatte zaterdagavond iets voor 20:00 uur vlam.

De zoon van een buurman zag rook uit het pand komen en nam een kijkje. Hij zag dat een deur openstond, zag vlammen en belde 112. Even later sloegen de vlammen uit het dak.

De brandweer beschouwt het pand als verloren en liet het langzaam uitbranden.

Brandweercommandant Erik Huisman sprak over ‘dikke vette rook’ wat duidt op op een brand met veel hitte. De eigenaar van het pand werd gebeld om te vragen of er giftige stoffen of asbest in het pand zaten. Dat bleek niet het geval. Een kraan trok de muren helemaal naar beneden terwijl de brandweer nabluste. Van het verwaarloosde pand - dat al jaren leegstond en omwonenden een doorn in het oog was - is weinig meer over.

Zeven jaar aan het verloederen

Wat er precies in brand stond en waardoor de brand is ontstaan, is onbekend. Volgens de brandweer raakte niemand gewond. Het gebouw staat volgens Huisman al zo’n zeven jaar leeg.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu