Voortvluchtige Moldaviërs krijgen 2 jaar celstraf voor smokkel van 65 landgenoten in touringcar naar Ter Apel

De Koninklijke Marechaussee onderschepte deze knalgele touringcar, waarmee grote groepen Moldaviërs afgeleverd werden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. De Moldavische chauffeurs zijn recent veroordeeld door de rechtbank Noord-Nederland, wegens het ‘rondpompen’ van landgenoten in asielcentra door Europa.

De Koninklijke Marechaussee onderschepte deze knalgele touringcar, waarmee grote groepen Moldaviërs afgeleverd werden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. De Moldavische chauffeurs zijn recent veroordeeld door de rechtbank Noord-Nederland, wegens het ‘rondpompen’ van landgenoten in asielcentra door Europa. Foto: Koninklijke Marechaussee

Twee Moldavische mannen van 60 en 53 jaar zijn dinsdag veroordeeld voor mensensmokkel naar Ter Apel, in november 2019. In een gele touringcar zaten tientallen landgenoten, zonder geldige papieren.

De twee mannen zijn al een poos voortvluchtig, nadat ze op voorwaarden uit voorarrest werden geschorst. Toen het gerechtshof dat later terugdraaide, waren zij al gevlogen. Er loopt inmiddels een aanhoudingsbevel tegen de beide smokkelaars. Op de zitting twee weken geleden, waren de Moldaviërs niet aanwezig.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's