Voorzitter Koen Schuiling van Veiligheidsregio Groningen: 'Nu speculeren over feestjes met oud en nieuw is zeer onverstandig'

Koen Schuiling, burgemeester van Groningen en voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. Foto: Duncan Wijting

Het coronavirus is nog veel te aanwezig om nu al te kunnen denken aan het organiseren van feestjes en evenementen tijdens oud en nieuw. Dit zegt burgemeester Koen Schuiling van Groningen in reactie op de uitlatingen van zijn collega Hubert Bruls.

Bruls, voorzitter van het veiligheidsberaad zei woensdag dat er tijdens oud en nieuw evenementen moeten worden georganiseerd voor jongeren, zodat ze niet zelf aan het feesten slaan, zonder toezicht.

‘Uitermate onverstandig’

,,Het gaat nog helemaal niet goed met de besmettingscijfers”, zegt Schuiling. ,,Nu plannen maken voor oud en nieuw is uitermate onverstandig. Dan krijg je dat mensen alvast vrienden gaan uitnodigen. Ik zit meer op de lijn dat je pas communiceert dat je iets kan organiseren, op het moment dat het ook verantwoord is.”

Op dit moment is het simpelweg niet te zeggen hoe we er eind december voorstaan met het virus, aldus Schuiling. Half december verwacht hij daar duidelijkheid over te geven.

Carbidschieten

Ook carbidschieten is er komend oud en nieuw wat Schuiling betreft niet bij, in elk geval in de gemeente Groningen. ,,Daarbij gaan mensen dicht bij elkaar staan”, aldus de burgemeester. ,,Gezond verstand zegt dat dit dus niet kan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu