Vrienden starten crowdfundingsactie om crematie doodgeschoten Ewold Horn te betalen

De 31 mei doodgeschoten Ewold Horn.

Vrienden van de op de Filipijnen doodgeschoten vogelspotter Ewold Horn uit Termunten willen met crowfunding geld inzamelen voor de uitvaart.

Daarmee hopen ze de familie te helpen. ,,Deze kosten groeien de familie boven het hoofd en om een nare financiële nasleep te voorkomen in deze moeilijke tijd willen wij mensen vragen om steun in de vorm van een financiële bijdrage. Die zal het mogelijk maken om Ewold het afscheid te geven dat hij verdient'', vertelt Mieke van der Werk. Ze heeft de actie opgezet samen met haar vriend, RTV Noord-presentator Derk Bosscher.

Familie is op de hoogte

,,We hebben iedere dag contact met de familie. Zij zijn op de hoogte en hebben toestemming gegeven'', laat Van der Werk weten. Over bedragen durft ze geen voorspelling te doen. ,,Mocht er na de crematie nog een bedrag overblijven, dan wordt dat gedoneerd aan de Lepra-stichting. Dat goede doel steunde Ewold zelf ook.''

Ewold Horn werd op de Filipijnen vastgehouden door terreurbeweging Abu Sayyaf. Eind vorige week werd hij doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten tijdens een anderhalf uur durend vuurgevecht met regeringstroepen.

Nieuws

Meest gelezen

menu