Vrijwilliger studenten-introductieweek KEI in Groningen besmet met COVID-19

Foto: ANP .

Een vrijwilliger van de studenten-introductieweek KEI in Groningen is besmet met Covid-19. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. De KEI-week gaat vooralsnog gewoon door.

De vrijwilliger is dinsdag getest op het virus en woensdag bleek dat de uitslag positief was. Er is een bron- en contactonderzoek gestart.

De vrijwilliger raakte al voor de KEI-week (die deze week aan de gang is) besmet. Volgens de KEI-organisatie is de vrijwilliger in elk geval in nauw contact geweest met vijf andere vrijwilligers, maar ook dat was al voordat de KEI-week begonnen was.

Deze vijf zijn woensdag direct in thuisquarantaine gegaan voor veertien dagen. Zij vertonen geen symptomen die horen bij Covid-19, verklaart de organisatie op de website. ,,De besmette persoon en de vijf andere vrijwilligers zijn geen KEI-leiders en ze zijn ook niet in contact geweest met KEI-lopers'', voegt voorzitter Floris Ganzeboom van de Stichting KEI mondeling toe. ,,Ze zijn ook niet direct betrokken geweest bij fysieke evenementen. Ze waren alleen achter de schermen actief.''

Geen aanleiding om het programma stil te leggen

De KEI heeft dit jaar al een fors aangepast programma, waarbij veel evenementen zijn geschrapt of vervangen door online evenementen. ,,We hebben steeds goed overleg met de GGD. Tot nu toe gaat het heel goed met de aangepaste introductieweek volgens de RIVM-regels. De GGD zag daarom ook geen aanleiding om nu het hele programma stil te leggen'', aldus Ganzeboom.

Intussen gaat het bron- en contactonderzoek rond de besmette vrijwilliger nog wel door, dus het is mogelijk dat er nog meer vrijwilligers thuis komen te zitten.

De KEI-week duurt tot en met vrijdag. De introductieweek wordt niet, zoals andere jaren, afgesloten met een feest, maar met een 'online-show'.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
KEI-week
Coronavirus
menu