Vrijwilligers gezocht om 375ste verjaardag van Wildervank groots te kunnen vieren

Het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, de voormalige hervormde kerk, is in de zeventiende eeuw gesticht door Margaretha Hardenberg, echtgenote van vervener Adriaan Geerts Wildervanck. Foto: DVHN.

Wildervank bestaat dit jaar 375 jaar. Om dat groots te vieren zijn mensen nodig. Volgende week is er een inloop voor belangstellenden die mee willen helpen een feestweek te organiseren.

,,We hebben enkele tientallen mensen nodig’’, zegt Henk Robben. Hij is van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum dat samen met Het Raadhuis Wildervank een feestweek in de benen wil zetten.

,,Het moeten festiviteiten worden voor en vooral ook door inwoners van Wildervank. 375 jaar is een mijlpaal voor ons dorp’’, zegt Robben.

80 uitnodigingen

,,We hebben 80 uitnodigingen verstuurd. Aan scholen, verenigingen en bedrijven.’’

Woensdagavond 2 maart is er een informatiebijeenkomst in Het Raadhuis Wildervank. ,,Dan zullen we zien of er voldoende belangstelling is.’’

Een kwarteeuw geleden was er nog een dorpsvereniging (Wildervank Vooruit) die de organisatie deed. Die is kortgeleden opgedoekt.

Robben: ,,We hebben de draaiboeken van 25 jaar geleden nog. Die kunnen als basis dienen. Maar zoals gezegd: om iets moois neer te kunnen zetten hebben we een hoop mensen nodig.’’

De feestweek moet gehouden worden van 13 tot en met 19 juni.

Adriaan Geerts Wildervanck

Het was de in de stad Groningen geboren Adriaan Geerts Wildervanck die 375 jaar geleden met geleend geld het gebied ten oorden van Muntendam kocht om het veen te ontginnen. Met zijn vrouw Grietien Jansen (die zich later Margaretha Hardenberg noemde) stichtte hij de veenkolonie Wildervank.

Nieuws

menu