Vuurwerk taboe in Stadspark? 'Maak je maar geen illusies: Rammstein gaat gewoon door'

Kan het nog: vuurwerk bij grote evenementen in het Stadspark? Volgens een bezwaarcommissie van de provincie Groningen mag daar voortaan alleen nog een vergunning voor worden afgegeven als vaststaat dat de gezondheid van mens en milieu niet wordt geschaad.

Rammstein komt volgend jaar naar het Stadspark, maar of de Duitse band zijn vuur- en rookshow mag opvoeren is de vraag nu de provincie Groningen een natuurtoets vraagt van concertorganisatoren.

Rammstein komt volgend jaar naar het Stadspark, maar of de Duitse band zijn vuur- en rookshow mag opvoeren is de vraag nu de provincie Groningen een natuurtoets vraagt van concertorganisatoren. Foto: Archief ANP/MARCEL VAN HOORN

Ze zijn er zelf een beetje beduusd van bij ‘Stadspark Natuurlijk!’ Werden ze deze week toch zomaar in het gelijk gesteld door de Commissie Rechtsbescherming van de provincie. De vereniging van omwonenden die strijdt voor de rust in en rond het Stadspark, had daar gereclameerd tegen de daverende vuurwerkfinale van het Kingsland-festival.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's